Liikkuva iltapäiväkerho Mix (Ip-Mix)

TanssiX Oy:n perustama koululaisten iltapäiväkerho Ip-Mix järjestää 1.- 2. luokkien sekä erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeistä toimintaa Munkkiniemen ala-asteen koululla.

Ip-Mixin toiminnassa painottuvat liikunta ja tanssi. Ohjelma sisältää erilaisia liikunnallisia leikkejä, pelejä, temppuilua sekä lajikokeiluja. Tanssin kautta lapsi pääsee tutustumaan myös toisenlaisiin liikkumismahdollisuuksiin.

Iltapäivissä on vaihtelevasti sekä vapaata että ohjattua toimintaa. Ohjelma suunnitellaan ryhmän ja sen tarpeiden mukaan, ryhmäläisten toiveet huomioiden.

 

Liikkumisen riemun lisäksi iltapäivissä on tarjolla mm. välipalaa, vapaata leikkiä sisällä tai ulkona, läksyjentekoa, rentouttavaa oleskelua sekä kädentaitoja ja muita vaihtelevia tuokioita.

Ip-Mix toimii oman tilan lisäksi koulun muissa sisätiloissa, liikuntasalissa, pihapiirissä sekä lähiympäristössä vaihtelevasti vuodenaikojen mukaan.

 

Koululaisten iltapäivätoiminta on Helsingin kaupungin Kaskon (Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala = ent. opetusvirasto) järjestämää ja valvomaa toimintaa, joka on suunnattu 1. – 2. luokkien ja erityisen tuen oppilaille.

   

Koululaisten Iltapäivätoiminta on perusopetuslaissa (628/1998) säädettyä toimintaa, jolle Opetushallitus on laatinut perusteet. (Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011)
Helsingin kaupungin opetusvirasto on laatinut toimintasuunnitelman tukemaan iltapäivätoiminnan toteuttamista. (Perusopetuksen iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma  2013/ Helsingin kaupunki)

Lisätietoja Helsingin kaupungin järjestämästä iltapäivätoiminnasta:

www.hel.fi/iltapaivatoiminta