Toiminnan sisällöt

Vapaa-aika

Vapaa-aika tarkoittaa sisällä tai ulkona tapahtuvaa monipuolista omavalintaista vapaata leikkiä/pelaamista/touhuilua (yksin tai yhdessä), pihatelineillä kiipeilyä, askartelua/piirtämistä, lautapelejä, lukemista, rentouttavaa oleskelua tai vaikkapa läksyjentekoa.

 

 

Ohjattu liikuntatuokio

Ohjattu liikuntatuokio liikuntasalissa sisältää esim. perinteisiä liikuntaleikkejä, joukkuepelejä, pallottelua, jumppaa, temppuilua välineillä/telineillä.

Ulkona pihaleikkien ja -pelien lisäksi on mahdollisuus temppuratoihin, pallotteluun, suunnistukseen, yleisurheiluun, luisteluun sekä uudempien liikuntamuotojen kokeiluun (esim. seikkailuradat, frisbeegolf).

 

Ohjattu tanssituokio

Ohjattu tanssituokio sisältää erilaisia tanssillisia harjoitteita ja leikkejä sekä luovaa oman liikkeen tuottamista, jossa pääsee ilmaisemaan itseään. Tanssin kautta lapsi tutustuu omaan kehoon ja sen erilaisiin liikkumismahdollisuuksiin. Tuokiot tarjoavat myös maistiaisia eri tanssilajeista sekä rentoutumisesta.

 

Lasten oma liikunta- tai tanssituokio

Omaehtoista liikuntaa tai tanssia, jossa lapsia kannustetaan luovuuteen ja rohkaistaan mielikuvituksen käyttöön (mm. lasten itse ideoimat väline- ja telinepisteet, temppuradat, liikunnalliset pelit, tanssi-, voimistelu- ja temppuiluesitykset jne.).

 

Muu ohjattu toiminta

Muu ohjattu toiminta on joko valinnainen tai kaikille tarkoitettu ryhmän oma Mix-tuokio. Silloin ohjelmassa voi olla esim. kädentaitoja harjoittavaa (askartelua, maalausta, muovailua) tai muuta luovaa toimintaa (musisointia, ilmaisua). Ohjelmassa on myös yhteisiä ryhmäytymis-, satu- ja keskustelutuokioita sekä retkiä.

 

Kalenterivuoden teemat ja lapsia osallistava toiminta

Toimintavuoden aikana huomioidaan myös kalenterivuoden teemapäiviä, joiden nimissä kehitetään erilaista teemallista ohjelmaa.

Lapsia osallistetaan toimintaan ja sen suunnitteluun kysymällä heiltä toiveita ja ideoita esim. liikuntaleikeistä ja -välineistä, tuokioista sekä eri tiloissa ja eri vuodenaikoina tapahtuvasta toiminnasta. Halukkaat pääsevät osallistumaan eri ryhmien Lasten Toiveiden Päivän tai Viikon suunnitteluun.